Verbouw en nieuwbouw

Planning, voorbereiding en uitvoering van verbouw of nieuwbouw van kerken en kerkelijke gebouwen is een hele klus. Wij kunnen u hierbij ondersteunen vanaf uw eerste ideeën tot en met de oplevering en nazorg.

Een kerk wordt steeds vaker een multifunctionele plek die voor allerlei activiteiten van een kerkelijke gemeente of dorp wordt gebruikt. Vaak zijn voorzieningen noodzakelijk om het gebouw aan de gewijzigde functie aan te passen.

Als in de kerk zelf niet voldoende ruimte is om voorzieningen te plaatsen wordt er gezocht naar een andere oplossing zoals een nieuwe aanbouw. Maar soms is de nabijgelegen pastorie of kosterswoning geschikt om te verbouwen en naast de kerk te gebruiken.

Het verbouwen van een monument of het realiseren van nieuwbouw bij een monument moet voldoen aan bepaalde wetten en regels zodat de historische monumentale waarde niet verloren gaat. Tegelijkertijd komen zaken als duurzaamheid, onderhoud en comfort ter sprake bij verbouw of nieuwbouw.

Als u ons inschakelt kunnen wij het volgende voor u verzorgen: de vergunningsaanvraag, het tekenwerk, de werkomschrijving, de aanbesteding en toezicht op de uitvoering van de werkzaamheden. Indien nodig doen wij een beroep op diverse specialisten in ons netwerk.

Nieuwsgierig geworden?